Letselschaderekenen ex 6:107BW (najaar 2024)

In deze cursus komen alle aspecten aan de orde, welke van belang zijn in een letselschadedossier bij een berekening en de daarbij behorende rapportage.

Diverse inkomensvormen worden behandeld, zoals bruto inkomen, fiscaal inkomen, belastbaar inkomen. Op basis van welke stukken kunnen de inkomens vastgesteld worden voor de situatie zonder en na het ongeval. Uiteraard wordt ook stil gestaan bij de diverse belangrijke fiscale regelgeving die van toepassing kunnen zijn in dossiers alsmede diverse schadecomponenten. 

Tot slot wordt er aandacht besteed aan kapitaliseren. 

Het doel van de cursus is de deelnemers zo veel kennis bij te brengen met betrekking tot rekenkundige begrippen, dat de deelnemers daarmee in staat zijn een rekenkundige rapportage te lezen en te beoordelen. Tevens moeten de deelnemers na deze cursus in staat zijn de samenhang en integriteit van een rekenkundige rapportage en een berekening (HetRekenprogramma) te beoordelen. Ook krijgt u inzicht hoe u aan de hand van een schadeberekening betrokkene kunt adviseren met de berekende schadevergoeding om te gaan.

Aan de cursus worden NOvA-punten (5 PE) toegekend.

Voor aspirant-NIVRE-experts, die onder de overgangsregeling vallen, vormen de cursus Letselschaderekenen ex 6:107 BW en Overlijdensschade ex 6:108 BW tezamen een module uit de NIVRE-opleiding, mits u zich vóór 1 januari 2023 heeft ingeschreven of gestart bent voor één of meerdere opleidingen. Schrijft u tegelijk voor meerdere cursussen in, dan ontvangt u 10% korting* op de totale cursusprijs voor de cursussen waarvoor u zich aanmeldt. Voorwaarde is een gelijktijdige voldoening van alle cursusgelden. 

De cursus wordt gehouden in hotel Van der Valk - Bastion 73 - Veenendaal (klik hier voor de routebeschrijving).


Enkele reacties cursisten:

"Zeer nuttige info gekregen die belangrijk is voor de letselpraktijk."

"Leuke cursus, erg prettige docente die praktijkervaring heeft."

"Fijne, vlotte cursus die voor letselschadebehandelaren van alle niveaus van grote toegevoegde waarde is."


*korting geldt voor één deelnemer die zich tegelijk voor meerdere cursussen inschrijft.


Geplande datum
dinsdag, 8 oktober 2024
Uiterste inschrijfdatum
dinsdag, 24 september 2024
In-company
op aanvraag
Aantal beschikbare plekken
13
Duur/lengte cursus
1 dag
Aanvang-einde
09:30 - 16:30
Prijs
€ 695 excl. BTW per persoon

« Overzicht Opleidingen | Inschrijven »

Ook op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.