Pensioeneffecten bij personenschaderegeling

Wist u dat:
- pensioen meer is dan een oudedagsvoorziening?
- pensioenschade in meer dan 80% van de letselschadedossiers ontstaat?
- hoe u pensioenschade kunt inschatten?
Heeft u een of meer vragen met "nee" beantwoord, kom dan naar onderstaande cursus, zodat u daarna de vragen met "ja!" kunt beantwoorden.


In de meeste letselschadedossiers heeft u te maken met pensioenen. En als we het over pensioenverlies hebben, hoe hoog is dit dan? Zeer regelmatig wordt er een percentage van het totale verlies arbeidsvermogen als pensioenverlies opgenomen. In een paar gevallen kan dit juist zijn, maar meestal niet. Alles is gelegen in de soort regeling, mogelijke premievrije opbouw bij arbeidsongeschiktheid, leeftijd van het slachtoffer etc. 

In de media wordt het onderwerp pensioen maar al te vaak behandeld; het gaat dan altijd over het ouderdomspensioen. Maar er zijn meer situaties denkbaar waar pensioen tot uitkering kan komen, zoals bijvoorbeeld bij overlijden en arbeidsongeschiktheid. 

In deze cursus worden alle onderdelen behandeld die u tegen kunt komen in een letselschadedossier. Termen als pensioengevend salaris, premievrije opbouw tijdens arbeidsongeschiktheid, opbouwpercentage en nog veel meer zullen de revue passeren. 

De cursus Pensioeneffecten bij Personenschaderegeling heeft enerzijds tot doel u inhoudelijk bekend te maken met de pensioenregelingen en anderzijds u in staat te stellen in te schatten of er sprake is van pensioenschade dan wel een berekening pensioenschade te kunnen beoordelen.

De cursus wordt gehouden in hotel Van der Valk - Bastion 73 - Veenendaal (klik hier voor de routebeschrijving).

Schrijft u tegelijk voor meerdere cursussen in, dan ontvangt u 10% korting* op de totale cursusprijs voor de cursussen waarvoor u zich aanmeldt. Voorwaarde is een gelijktijdige voldoening van alle cursusgelden. 

De cursus wordt gehouden in hotel Van der Valk - Bastion 73 - Veenendaal (klik hier voor de routebeschrijving).


*korting geldt voor één deelnemer die zich tegelijk voor meerdere cursussen inschrijft


Geplande datum
dinsdag, 13 september 2022
Uiterste inschrijfdatum
dinsdag, 30 augustus 2022
In-company
Op aanvraag
Aantal beschikbare plekken
16
Duur/lengte cursus
1 dag
Aanvang-einde
09:00 - 16:00
Prijs
€ 650 excl BTW per persoon

« Overzicht Opleidingen | Inschrijven »

Ook op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.