Overlijdensschadeberekening ex 6:108 BW (2e najaar)

Op basis van art. 6:108BW zijn bij de schadebepaling in geval van overlijden op heel veel punten andere (reken-)methodieken van toepassing dan elders in de letselschade gebruikelijk is.

In deze cursus wordt enerzijds ingegaan op de van toepassing zijnde wetgeving en jurisprudentie en anderzijds op de rekenmethodieken. Hierbij komt aan de orde: aansprakelijkheid bij overlijden, de kring der vorderingsgerechtigden, zelfstandig vorderingsrecht, kosten lijkbezorging, evt. schadeposten na overlijden, voordeelverrekening, behoefte, behoeftigheid en looptijd vorderingsgerechtigden.

Tevens worden de diverse inkomensvormen behandeld die specifiek voorkomen in een overlijdensschade. 

In de cursus wordt kort stil gestaan bij de oude rekenmethodiek. Uiteraard wordt u de nieuwe rekenmethodiek volledig uitgelegd. Uiteraard wordt u de nieuwe rekenmethodiek volledig uitgelegd.

Tevens worden er een aantal (reken)casussen behandeld. 

Klik hier voor De Richtlijn Rekenmodel Overlijdensschade; klik hier voor de Notitie van de Denktank Overlijdensschade en klik hier voor het integraal bij de Notitie behorende rapport van NIBUD.

Aan de cursus worden NOvA-punten (5 PE) en NIVRE-punten toegekend (5 PE). 

Voor aspirant-NIVRE-experts vormen de cursus Letselschaderekenen ex 6:107 BW en Overlijdensschade ex 6:108 BW tezamen een module uit de NIVRE-opleiding. Schrijft u tegelijk voor meerdere cursussen in, dan ontvangt u 10% korting* op de totale cursusprijs voor de cursussen waarvoor u zich aanmeldt. Voorwaarde is een gelijktijdige voldoening van alle cursusgelden. Dit aanbod is niet van toepassing op de cursus "Ondernemer in de Praktijk" en "Sociale wet- en regelgeving bij letselschade".

De cursus wordt gehouden in hotel Van der Valk - Bastion 73 - Veenendaal (klik hier voor de routebeschrijving). U kunt de informatie omtrent corona van deze locatie hier checken.


Enkele reacties cursisten:

"Een goed gevolg op de cursus Letselschaderekenen."

"Ingewikkelde materie duidelijk uitgelegd."

"Goede, duidelijke cursus."


* Inschrijving voor meerdere cursussen per persoon.


Geplande datum
woensdag, 24 november 2021
Uiterste inschrijfdatum
woensdag, 10 november 2021
In-company
Op aanvraag
Duur/lengte cursus
1 dag
Aanvang-einde
09:00 - 16:00
Prijs
€ 625 excl BTW per persoon

« Overzicht Opleidingen | Inschrijven »

Ook op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.